Google spouští novou službu Google+ Místa

čtvrtek, 31. května 2012, 06:49 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Cílem funkce Google+ Místa je zlepšit vyhledávání zajímavých míst a jejich sdílení s přáteli na internetu.

Společnost Google uvedla nový způsob, jak propojit uživatele Google+ s lokálními firmami a organizacemi z celého světa. Cílem funkce Google+ Místa je zlepšit vyhledávání zajímavých míst a jejich sdílení s přáteli na internetu. Součástí nové funkce je i systém hodnocení jednotlivých lokalit Zagat.

Google+ Místa jsou dostupná v nové záložce “Místa” na Google+. Zde může uživatel vyhledávat konkrétní oblasti zájmu a vybírat podle svých aktuálních preferencí. Po kliknutí na vybranou restauraci či jiné místo bude uživatel přesměrován na nový typ stránky Google+, takzvanou stránku místa Google+. Ta obsahuje hodnocení od uživatelů, fotografie a další užitečné informace, včetně otevírací doby nebo adresy daného místa.

Součástí Google+ Místa je systém uživatelských hodnocení Zagat, který společnost Google získala koncem minulého roku. Systém Zagat obsahuje tisíce hodnocení místních restaurací, firem a obchodů přímo od samotných uživatelů. Každý bude schopen svou oblast zájmu zobrazenou v Google+ Místech ohodnotit 30-bodovou škálou. Hodnotit bude možné hned více aspektů daného místa najednou, například jídlo, interiér, obsluhu apod.

Oznámení je dalším krokem ve snaze Google propojit možnosti zviditelnění lokálních firem v rámci portfolia Google služeb. Firmy, které si vytvořily zápis ve službě Adresář míst Google, ho mohou využívat i nadále. Více informací o nové funkci je k dispozici na webové stránce Google+ Místa.

-mav-