Google+ zpřístupňuje vysílaná setkání Hangouts

pondělí, 07. května 2012, 16:20 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Google+ otevírá svá vysílaná setkání (Hangouts On Air), které si vyzkoušelo již několik známých osobností, pro širokou veřejnost.

Google+ otevírá svá vysílaná setkání (Hangouts On Air), které si vyzkoušelo již několik známých osobností, pro širokou veřejnost. Funkce má být uživatelům zpřístupňována postupně v průběhu následujících týdnů.

Vysílaná setkání (Hangouts On Air) jsou živě vysílané přenosy do 10 účastníků, které probíhají v reálném čase. Jsou přenášena veřejně na Google+ profilu, YouTube kanálu a webových stránkách uživatele, který Setkání pořádá. Divákem pak může být kdokoli, kdo má k těmto kanálům přístup. Vysílané setkání může trvat až čtyři hodiny.

Pořadatel Setkání může průběžně sledovat, kolik lidí přenos sleduje. Po jeho skončení se video záznam automaticky nahraje na YouTube kanál organizátora. Video nahrávka se také objeví v původním odkazu na Google+ profilu, na kterém dotyčný informoval o tom, že Setkání vytvořil.

Forma živého přenosu je vhodná pro všechny, kteří chtějí ostatním něco sdělit nebo projevit svůj talent. V zahraničí už proběhlo několik Vysílaných setkání například s americkým prezidentem Barackem Obamou nebo Davidem Beckhamem. Z českých osobností novou funkci zajisté uvítá například Gábina Partyšová, Iveta Fabešová nebo Jiří Mádl. Všichni Google+ využívají pro to, aby mohli být v bližším kontaktu se svými fanoušky.

Nový nástroj Google+ pro živé a veřejné konverzace je kombinací platformy Google+ a živých přenosů na YouTube (YouTube Live). Toto spojení však nyní umožňuje interakci více účastníků, zatímco živé přenosy přes YouTube (YouTube Live) byly zaměřeny primárně na pouhé vysílání pro své publikum.

-mav-