Pepsi opět použije v reklamě Michaela Jacksona

pátek, 04. května 2012, 06:26 Aktuality, Reklama MediaGuru

Americký výrobce limonád PepsiCo opět nasadí do reklamy svých nápojů Michaela Jacksona, který Pepsi poprvé propagoval už v roce 1983.

Americký výrobce limonád PepsiCo opět nasadí do reklamy svých nápojů Michaela Jacksona, který Pepsi poprvé propagoval už v roce 1983. Oznámilo to vedení společnosti, která uzavřela dohodu s Jakcsonovými pozůstalými.

PepsiCo zahájí globální reklamní ofenzívu, která bude zahrnovat televizní spot, zvláštní sérii plechovek coly Pepsi s Jakcsonem a možnost si stáhnout remixy Jacksonových nejslavnějších písní. PepsiCo neoznámila podrobnosti dohody.

V příštích týdnech budou reklamy s Jacksonem uvedeny nejprve v USA a v Číně a postupně se rozšíří do dalších asi 20 zemí. I když Pepsi spoléhá na nostalgii po Jacksonovi, spojení Pepsi a zpěváka vyvolává i nepříjemné vzpomínky.

V roce 1984 při natáčení reklamy chytly Jacksonovi vlasy a utrpěl bolestivé popáleniny. Podle některých názorů tehdy vznikla Jacksonova závislost na lécích proti bolesti. Zpěvák zemřel v roce 2009.

Pepsi se snaží zlepšit postavení na trhu, jemuž dominuje její hlavní konkurent Coca-Cola Co. PepsiCo má vedle limonád v portfoliu i džusy Tropicana, brambůrky Frito-Lay nebo cereálie Quaker Oats, ale nejčastěji bývá posuzována podle výsledku svých limonád. V roce 2010 přišla v USA o druhé místo nejprodávanějších značek, kde jí vystřídala vystřídala Diet Coke, tedy light verze Coca-Coly. První je Coke, tedy "klasická" Coca-Cola.

Původní spot Pepsi Generation (1983)

-čtk-