Time vyšel s kontroverzní obálkou, vyvolal nevoli

pátek, 11. května 2012, 07:52 Aktuality MediaGuru

Obálka nového čísla časopisu Time vyvolala v USA rozporuplné reakce. Šestadvacetiletá matka v domácnosti Jamie Lynne Grumetová na ní kojí téměř čtyřletého syna a časopis fotografií upozorňuje na téma rodičovství a výchovy dětí.


Grumetová časopisu řekla, že sama byla kojená do šesti let. Má zkušenost, že cizí lidé, kteří ji vidí syna kojit, hrozí, že na ni zavolají sociální službu, nebo mluví o zneužívání dítěte. "Lidé si musejí uvědomit, že to je biologicky normální. Čím víc lidí to uvidí, tím přijatelnější to bude. V to doufám a chci, aby to lidé viděli," řekla.

Na twitteru se k fotografii objevily hrubé vtipy i obavy, že si lidé budou ze syna Grumetové později dělat legraci. Objevily se už i alternativní verze titulní strany, které se trefují do Time a obviňují ho ze snahy prodat časopis za každou cenu.

Nové číslo Time jde do prodeje a výkonný šéfredaktor Rick Stenge přiznal, že je fotografie poněkud provokativní. Zprávy o tom, že by kvůli ní některé obchodní řetězce odmítly dát nové číslo na pulty, zatím nemá. "Klademe tu zajímavou otázku na téma, které nemůže být významnější: jak vychováváme své děti? Lidé si o tom myslí všechno možné," řekl Stenge.

-čtk-, -mav-