Budvar uvádí prémiový cider Somersby

sobota, 02. června 2012, 08:18 Aktuality MediaGuru

Budějovický Budvar uvádí na český trh prémiový jablečný cider dánské značky Somersby, čímž vstupuje do zcela nového segmentu alkoholických nápojů a vychází vstříc zvýšenému zájmu konzumentů o nové a netradiční příchutě nápojů.

Somersby je prémiovou značkou dánského koncernu Carlsberg Breweries a již v příštím týdnu se objeví jeho jablečná varianta na pultech obchodů, v restauracích, trendy barech a hudebních klubech. Somersby oslovuje ženy i muže ve věku 25–34 let, kteří žijí městským životním stylem, tráví hodně volného času s přáteli, mají pozitivní myšlení a rádi experimentují.

„Zahájením prodeje Somersby vstupujeme do zcela nového segmentu trhu. V cideru vidíme značný obchodní potenciál, neboť využijeme aktuální trend rostoucí poptávky po nových a neobvyklých příchutích. Somersby nabízí zajímavou alternativu zejména ke sladovým alkoholickým nápojům. Věříme, že bude mít úspěch i u zákazníků, kterým z nějakých důvodů nevyhovuje hořká chuť klasického piva nebo ochucených nápojů na bázi pivních limonád. Zvláště v letních měsících ho budou vyhledávat i konzumenti vína kvůli výrazně nižšímu obsahu alkoholu,“ říká Ing. Martin Horejš, vedoucí tuzemského prodeje z Budějovického Budvaru.

Somersby Apple Cider se bude dodávat v lahvích i plechovkách o objemu 0,33 litru.

-kch-