Cannes Lions: Grand Prix pro kampaň Unhate

čtvrtek, 21. června 2012, 10:23 Reklama MediaGuru

Cannes Lions vyhlásilo další vítěze, tentokrát v kategoriích Press, Radio, Design a Cyber.

V kategorii Press zvítězila kontroverzní kampaň Unhate od Benettonu, a to konkrétně vizuály Palestina a Izrael, na kterém je znázorněn Mahmúd Abbás a USA a Venezuela a Německo a Francie. Tato kampaň vzbudila v době svého spuštění velkou nevoli, zejména ve Vatikánu, na jehož žádost musel být stažen jeden z jejích motivů s obrazem papeže Benedikta XVI., líbajícího na ústa jednoho z egyptských imámů. Na tuto kampaň však reagoval i Bílý dům, který se ohradil proti používání prezidentovy podobizny ke komerčním účelům.

V této kategorii bodovala i česká agentura Young&Rubicam se svou kampaní pro Betadin, která získala bronz.

Design Grand Prix byla udělena německé agentuře Serviceplan Munich pro její výroční zprávu fungující na solárním principu, kterou připravila pro rakouskou společnost Austria Solar – Verein Zur Foerderung Der Thermischen Solarenergie.

V rámci kategorie Cyber získaly Grand Prix dvě agentury: první z nich si odnesla R/GA New York za svou kampaň „Nike+ Fuelband“, druhou švédská agentura Volontaire Stockholm za kampaň „Curators of Sweden“, která byla vytvořena pro Švédský institut.

Rádiovou Grand Prix získala brazilská agentura Talent São Paolo za svou kampaň „Repellent Radio“, již vytvořila pro Go Outside Magazine.

Mediální osobností roku se stal spoluzakladel Twitteru Jack Dorsey.

-kch-