Centropen využívá v kampani kouzlo komiksu

pátek, 15. června 2012, 13:05 Aktuality MediaGuru

Centropen, výrobce psacích a kreslicích potřeb, spouští novou nadlinkovou kampaň, jež je postavena na kresbách komiksového kreslíře Josefa Gertliho, známého v komiksové sféře pod jménem Danglár. Kampaň připravila agentura Momentum ze skupiny McCann Group, kreativně ji zastřešuje Jan Mička.

David Novák, Account Director agentury Momentum ke kampani uvádí: „Jejím cílem je zvýšit prestiž značky a představit ji jako odborníka v oblasti psaní a kreslení. V mnoha směrech interaktivní kampaň vyzývá, aby se lidé do ní sami zapojili a nebáli se vyjádřit pomocí svých psaných textů či kreseb.“

Nová komunikace běží v tisku a outdooru, kde je k vidění na bigboardech a billboardech. Dále jsou připraveny v pražském metru interaktivní CLV, na nichž se mohou cestující vyjádřit či vytvořit komiksové obrázky pomocí mazacích whiteboard markerů.

V prostorách metra jsou dále k dispozici rámečky, které budou k vyjádření na dané téma nabídnuty pěti mladým dosud neznámým kreslířským talentům.

Součástí kampaně bude i ambient – guerrillový výlep kreslených hrdinů v životní velikosti, kteří budou kolemjdoucí bavit, komentovat či reagovat na místo, na němž budou vylepeny. Mimo jiné budou tito hrdinové vyjadřovat postoje značky Centropen, která si uvědomuje, že její výrobky často končí v rukou „tegařů“. Jejich úkolem tedy bude „tegaře umravnit“, resp. přesměrovat jejich tvůrčí energii smysluplnějším směrem, vysvětlovat rozdíl mezi street artem a vandalismem.

Kampaň poběží od června do konce září, přičemž na podzim se plánuje její další vlna.

-kch-