CME odkoupí část dluhopisů, aby snížila zadlužení

úterý, 12. června 2012, 14:46 Aktuality MediaGuru

Americká mediální společnost Central European Media Enterprises (CME) koupí zpět své dluhopisy splatné v roce 2014 v objemu 60,5 milionu eur (asi 1,5 miliardy Kč). Uvedla to dnes agentura Reuters. Firma si tak sníží zadlužení, což jí pomůže vylepšit si finanční profil. S odkupem dluhopisy splatných v roce 2016 CME nepočítá.

Dluhopisy splatné v roce 2014 mají pohyblivou úrokovou sazbu. Firma, která v tuzemsku vlastní komerční televizi Nova a další stanice, tedy může využít současných nízkých úroků.

Nabídka odkupu dluhopisů je součástí dohody s americkou mediální společností Time Warner, která je hlavním akcionářem CME. Smyslem dohody z minulého měsíce je celkově snížit zadlužení CME.

Součástí skupiny CME je společnost CET 21, která vlastní vysílací licence pro televizní stanice Nova, Nova Cinema, Nova Sport a české verze hudební stanice MTV. CME celkem provozuje televizní stanice v šesti zemích střední a východní Evropy.

Akcie CME se obchodují na americkém trhu Nasdaq a na pražské burze. Jejich kurz dnes odpoledne v Praze ztrácel kolem čtyř procent, a pohyboval se tak v blízkosti 103,60 Kč. Hlavní burzovní index PX oslaboval asi o 0,7 procenta.

-čtk-