ČT má online projekt a HbbTV k Euru 2012

středa, 06. června 2012, 07:46 Aktuality MediaGuru

Česká televize připravila k fotbalovému šampionátu webový speciál mefotbal.cz, spustí také HbbTV aplikaci Euro 2012 a mistrovství pokryje i ve svých teletextových službách.

Webový speciál www.mefotbal.cz bude spuštěn 6. června 2012. Nabídne živé online vysílání všech utkání – v době souběhu dvou zápasů budou vysílány oba. Samozřejmostí bude video archiv se záznamy všech utkání. Připravovány budou sestřihy i exkluzivní videa. Integrovány budou sociální sítě, fanoušci se mohou těšit také na postřehy populárních komentátorů České televize.

Exkluzivně pro web www.mefotbal.cz bude fotbalový komentátor Jaromír Bosák během své ukrajinské mise posílat úryvky z knihy, kterou bude postupně psát. Pavel Čapek bude přispívat hlavně průběžně pořizovanými fotografiemi. Oba hlavní komentátoři mají už také své účty na Twitteru – @JaromirBosak a @capekpavel – a budou tak následovat Roberta Zárubu.

Zároveň bude spuštěna také nová hybridní aplikace pro Euro 2012. Nabídne doplňkový informační obsah spojený přímo s televizním vysíláním a dosažitelný snadno během sledování na televizní obrazovce prostřednictvím dálkového ovládače. Připraveny budou statistiky mužstev, hráčů, informace o stadionech, výsledkový servis atd.

-mav-