E15: Ředitelkou TV Pohoda bude Renata Červená

pátek, 22. června 2012, 07:19 Aktuality MediaGuru

Ředitelkou nové televize pro rodiny s dětmi Pohoda, která má zahájit vysílání v pondělí 25. června, bude Renata Červená. Ta dříve šéfovala marketingu Rádia Impuls nebo Rádia Čas. Napsal to deník E15. Licenci Pohody vlastní firma podnikatele Radima Pařízka TP Pohoda, loni ji od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) získala pro digitální pozemní vysílání na 12 let.

Provozovat televizi Pohoda bude Pařízkova společnost Pohoda Top Media, ve které má zhruba třetinový podíl bývalý generální ředitel TV Nova Vladimír Železný. Televize začne vysílat od pondělka jakousi ochutnávku programu, na standardní režim by měla najet od Vánoc.

"Letošní rozpočet se pohybuje v řádu desítek milionů korun. Ve standardním režimu by roční rozpočet mohl překročit sto milionů," řekl deníku Pařízek. Dodal, že rozjezd televize financuje z úspor a rovněž z financí, které mu přináší výdělečné Rádio Čas. Nyní TV Pohoda zaměstnává na 30 lidí v Praze a Ostravě, do budoucna by se tento počet měl zdvojnásobit.

TV Pohoda původně měla být spuštěna už loni na jaře a vysílat měla programy pro děti. Pařízek ale start nové stanice odložil a záměr pozměnil. Generální ředitel veřejnoprávní České televize Petr Dvořák totiž plánuje nový dětský kanál ČT3, kterému podle Pařízka soukromá stanice nemůže kvůli omezenému rozpočtu konkurovat.

-čtk-