Mladá fronta potvrdila koupi týdeníku Euro

pondělí, 04. června 2012, 19:37 Aktuality, Tisk MediaGuru

Vydavatelství Mladá fronta koupilo ekonomický magazín Euro. Vydavatelská práva převzalo na počátku června od společnosti Euronews Milana Procházky.

Vydavatelství Mladá fronta koupilo ekonomický magazín Euro. Vydavatelská práva převzalo na počátku června od společnosti Euronews Milana Procházky. Portfolio Mladé fronty, která vydává například ekonomický deník E15, se tak rozrostlo o český týdeník orientovaný na byznys a ekonomiku. Cena transakce nebyla zveřejněna. Vydavatelství transakci oficiálně potvrdilo v pondělí 4. června prostřednictvím tiskového oznámení. 

Vydavatelství Mladá fronta akvizicí rozšiřuje své dosavadní portfolio ekonomických a zpravodajských médií. V tomto segmentu bylo zastoupeno deníkem Mladá fronta E15, internetovými stránkami E15.cz a stylovým měsíčníkem ZEN. „Oblast ekonomického zpravodajství je pro nás jednou z těch, ve kterých chceme expandovat. Jsem rád, že se nám podařilo získat tak silnou značku, jako je Euro,“ řekl generální ředitel vydavatelství Mladá fronta David Hurta. „Oba tituly, deník Mladá fronta E15 i týdeník Euro, chceme vedle sebe dále rozvíjet,“ dodal.

„Týdeník Euro se nám podařilo restrukturalizovat a nyní pro něj i najít silného strategického partnera,“ uvedl dosavadní vlastník společnosti Euronews Milan Procházka. „Ve skupině ekonomických titulů vydavatelství Mladá fronta má podle mne Euro nejlepší předpoklady pro další úspěšný rozvoj,“ dodal.

Vedením divize Euro E15 byl pověřen ředitel divize a šéfredaktor E15 Tomáš Skřivánek. Ten před svým přestupem do vydavatelství Mladá fronta působil do roku 2007 v týdeníku Euro jako zástupce šéfredaktora.

-mav-