Program ČT se v létě zaměří hlavně na rodinu

středa, 06. června 2012, 15:37 Aktuality MediaGuru

Česká televize chystá pro diváky v letním programovém schématu hlavně rodinnou zábavu, každou sobotu a neděli nabídne filmovou nebo televizní pohádku na programu ČT1.

"ČT1 v letním schématu posiluje rodinný charakter, bude cílit v maximální míře jak na rodiče a prarodiče, tak na nejmenší diváky, kteří mají prázdniny. Léto na Jedničce bude pohádkové, seriálové, cestovatelské a romantické," uvedl ředitel programu ČT Milan Fridrich.

Každý letní den chce ČT odvysílat minimálně jednu pohádku nebo rodinný seriál. Nabídnout chce např. Létajícího Čestmíra, Křečka v noční košili či Rumburaka a v sobotu večer na velkou filmovou či televizní pohádku, například O Šípkové Růžence či Tajemství staré bambitky. Plánuje také odvysílat seriály Zdivočelá země, Hraběnky, Proč bychom se netopili, Vlak dětství a naděje a Chalupáři.

V sobotu odpoledne diváci uvidí cyklus filmů Léto s Belmondem, v bloku Velká sobotní zábava zhlédnou reprízy silvestrovských pořadů Všechnopárty nebo Zázraky přírody. Čtvrteční cyklus českých filmů uvede v pozdě večer filmy Indiánské léto, Divoké včely, Grandhotel či Rebelové.

Diváci na ČT2 uvidí Americké nezávislé léto, cyklus BBC Neobyčejné ženy nebo projekt Rodinné příběhy. Programy ČT2 a ČT4 budou od 26. července po dobu 17 dnů vysílat přímé přenosy z letních olympijských her v Londýně. V tomto období se zpět na program ČT1 přesune tradiční Večerníček.

-čtk-