Babiš: O koupi televize Metropol nejednám

pondělí, 02. července 2012, 11:00 Aktuality MediaGuru

Majitel holdingu Agrofert Andrej Babiš popřel informace dnešního vydání týdeníku Euro, že jedná o koupi televize Metropol, kterou majoritně ovládá podnikatel Luboš Měkota. "S lidmi kolem této televize jsem se nikdy nesešel, neznám ani pana Měkotu, ani nikoho z jejího vedení," sdělil dnes ČTK Babiš.

Od informací Eura se distancoval i generální ředitel televize Marek Vítek. "Nevím, co má Euro za zdroje, ale tyhle informace určitě nevycházejí od nás. S Andrejem Babišem se naši zástupci nikdy nesešli a o prodeji stanice aktuálně neuvažujeme," uvedl.

Agrofert působí hlavně v zemědělství, potravinářství a chemii. Babiš loni založil protikorupční hnutí ANO 2011 a chce se s ním zúčastnit parlamentních voleb. Dceřiná firma Agrofertu společnost AGF Media od letošního března vydává týdeník 5+2 dny.

Podle Eura by se televize Metropol hodila Babišovi do konceptu s týdeníkem 5+2 dny. "5+2 dny vyprodukuje spoustu informací, které by se mohly stát základem zpravodajského obsahu televize. Televize navíc může Babišovi pomoci s podporou jeho politického hnutí ANO 2011," uvedlo Euro s odvoláním na nejmenovaný zdroj.

Metropol TV zahájila vysílaní prostřednictvím kabelových firem jako ryze pražská stanice v roce 2010, od loňského srpna je dostupná ve třetím digitálním multiplexu. Časem rozšířila pokrytí o Brno, Ostravu a Plzeň, před rokem také získala nového investora, když většinový podíl v jejím provozovateli koupil bývalý spolumajitel uhelných dolů na Mostecku Měkota.

-čtk-