Google zaznamenává nárůst mobilní reklamy

úterý, 24. července 2012, 07:07 Aktuality MediaGuru

Google zaznamenal nebývalý nárůst vyhledávání přes mobilní zařízení. Jak vysvětlil na čtvrtletní videokonferenci Nikesh Arora, Chief Business Officer společnosti, je to zejména díky změně spotřebitelského chování, které začalo výrazně zasahovat do prostoru.

„Ať už se jedná o tablety, nebo mobilní telefony, sledujeme mimořádné množství mobilních dotazů ve všech oblastech,“ dodal.

Společnost dále uvedla, že přes milion značek používá reklamní síť AdMob, která pokrývá 350 milionů mobilních přístrojů a 300 tisíc aplikací, primárně používaných na chytrých telefonech. „Mobilní zařízení jsou právě tam, kde bylo vyhledávání v roce 1999,“ dodal k aktuálnímu vývoji Nikesh Arora.

Susan Wojcicki, zodpovědná za reklamu, řekla, že ještě stále není jisté, jaký je přesně vztah mezi tablety a chytrými telefony, zda se navzájem podporují, či se oslabují. Nicméně díky principu Smart Pricing je Google schopen podle potřeby dynamicky přizpůsobit kampaň na jakékoliv zařízení.

Nárůst obliby vyhledávání na mobilních zařízeních ilustruje i skutečnost, že dnes se více uživatelů sociální sítě Google+ přihlašuje ke svému účtu přes mobilní zařízení než přes svůj počítač.

Zdroj: Seeking Alpha

-kch-