Pilsner Urquell uvádí olympijskou kolekci

pátek, 20. července 2012, 08:15 Aktuality MediaGuru

Nová olympijská kolekce Pilsner Urquell zahrnuje lahve, plechovky, obalové fólie, papírové krabice i kartony na lahve, včetně pěti různých návrhů na keramické podtácky. Autorem kolekce je student pražské Vysoké školy uměleckoprůmyslové VŠUP Tomáš Cikán.

Stěžejní motiv designovaných výrobků Pilsner Urquell tvoří části olympijských kruhů různě silné a skládané přes sebe. „Práce s abstraktními motivy obecně je pro mě strašně zajímavá v tom, že nabízí svobodu výrazu. Design je umění, které hlavně slouží svému účelu, a já chci, aby lidé za kompozicí křivek ihned viděli všechen ten pohyb, napětí, vítězství, a třeba i přemýšleli i o samotné podstatě olympismu,“ přibližuje tvůrčí proces autor kolekce, který se grafickému designu profesně věnuje téměř deset let.

Značka Pilsner Urquell, generální partner Českého olympijského týmu, dlouhodobě vyznává olympijské hodnoty. Ty připomíná i symbolická olympijská smlouva, kterou nedávno Pilsner Urquell podepsal a zároveň vyzval své fanoušky, aby se podpisem k podpoře dnes tolik důležitých hodnot připojili na webových stránkách. Za každý podpis na této smlouvě věnuje značka jednu korunu do fondu Dany a Emila Zátopkových.

-kch-