Reklamní prostor na Gottově turné koupil Babiš

sobota, 21. července 2012, 10:39 Aktuality MediaGuru

Generálním partnerem na nejnákladnějším turné v kariéře Karla Gotta, které začne 5. října v Táboře, bude společnost Agrofert. Jejím jediným vlastníkem je Andrej Babiš, který bývá označován za jednoho z nejvlivnějších a nejbohatších podnikatelů v Česku. Výše finanční podpory ani celkové náklady turné nebyly oznámeny. 

"Gott je legenda, nezmar plný energie, plný elánu bez ohledu na věk, zaslouží si obdiv," řekl ČTK Babiš. 

Babiš loni založil protikorupční hnutí ANO 2011 a chce se s ním zúčastnit parlamentních voleb. "Smlouva je uzavřena s akciovou společností Agrofert, nikoliv s panem Babišem, a jejím obsahem je reklamní prezentace této společnosti. Společnost Agrofert si nakoupila reklamní prostor spojený s turné, to je vše,“ sdělili ČTK Jaroslava Herzerů a Jan Adam z managementu Karla Gotta. 

Turné po 16 městech v České republice i na Slovensku vyvrcholí 8. prosince předvánočním koncertem v pražské O2 areně. 

Agrofert je jedničkou tuzemského zemědělsko-potravinářského sektoru. Konsolidovaný zisk skupiny vzrostl meziročně téměř o polovinu na 8,7 miliardy korun. Konsolidované tržby se zvýšily na 117,6 miliardy Kč. Babiše loni americký časopis Forbes na svém žebříčku miliardářů zařadil na 937. místo s odhadovaným majetkem jedné miliardy dolarů (asi 20,7 miliardy Kč). Nedávno se zařadil také mezi přední české vydavatele, když na trh vstoupil s týdeníky 5+2 dny.

-čtk-