ČT představila studio pro volební vysílání

úterý, 07. srpna 2012, 11:37 Aktuality MediaGuru

Česká televize v úterý představila své studio pro volební vysílání. Před letošními krajskými volbami bude ČT vysílat seriál diskuzních pořadů Otázky Václava Moravce. Ten na obrazovky přinese předvolební debaty s lídry volebních kandidátek do krajských zastupitelstev všech třinácti krajů.

„Nikdy v minulosti se speciály k volbám nevysílaly ze všech třinácti krajů, kde se bude volit,“ uvedl na tiskové konferenci moderátor Václav Moravec. Vysílání bude dvakrát týdně výhradně na ČT24 vždy v úterý a ve čtvrtek večer. Postupovat bude od krajů s nejmenším počtem obyvatel (Karlovarský kraj) a skončí ve Středočeském kraji (8.10.).

Debaty proběhnou za přítomnosti publika. Kandidáti (vždy šest v jednom vysílání) budou do studia vybíráni na základě dvou předvolebních výzkumů od dvou agentur STEM/MARK a SC&C, které zvítězily v interním výběrovém řízení České televize. „Česká televize se letos rozhodla nespoléhat na předvolební výzkumy vzešlé pouze od jedné výzkumné společnosti,“ uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák. Uzávěrka sběru odpovědí bude tři dny před vysíláním.    

-mav-