Gympl půjde proti Obchoďáku, české filmy proti Talentu

pondělí, 06. srpna 2012, 08:30 TV MediaGuru

Podzimní souboj komerčních televizních stanic už má jasnější obrysy. V pondělí a ve středu se střetnou nové seriály TV Nova a Prima family.

Obě seriálové novinky, které v uplynulém týdnu představily nejsilnější komerční televize TV Nova a Prima family jako své hlavní podzimní trumfy, tedy seriály Gympl s (r)učením omezeným a Obchoďák, se na podzim střetnou ve stejných vysílacích dnech v pondělí a ve středu. Přestože TV Nova na tiskové konferenci neoznámila, jaké bude nasazení jejích pořadů v rámci týdne, ze schématu pro booking zářijových kampaní, který už byl zahájen, vyplývá, že pro Obchoďák počítá právě s pondělím a středou od 20:20.

Zatímco v pondělí a ve středu budou o přízeň diváků soutěžit podzimní novinky, úterý a čtvrtek bude – pokud ještě nedojde k nějakým změnám – soubojem zavedených seriálů Ordinace v růžové zahradě (TV Nova) a Cesty domů (Prima family).

Talentovou reality show Česko Slovensko má talent, kterou bude Prima family vysílat v neděli od 20:00, se bude Nova podle zářijových plánů snažit „rozložit“ českými a československými filmy. Obdobnou strategii zvolila už vloni na podzim a byla s ní relativně úspěšná.

Publicistický pořad reportérů Janka Kroupy a Josefa Klímy Na vlastní oči, který se vrací na obrazovky TV Nova, by měl být vysílán ve středu po skončení Gymplu. Znamenalo by to, že by na konkurenční komerční stanici narazil na lifestylový Top Star magazín. Společenský magazín Prásk, který už Nova oživila na internetu, by měl jít do vysílání v neděli navečer. V podvečerním nedělním vysílání má novinku i Prima family, a to kuchařský pořad Když vaří táta.

Nová kuchařská reality show MasterChef je pak v programovém schématu Novy naplánovaná na páteční večer od 20:20. Také Prima family plánuje pátečních 20:00 vyhradit novému pořadu, a to talk show Jiřiny Bohdalové Zrcadlo tvého života. Je ale možné, že se krátce MasterChef potká s pořadem Ano, šéfe!, který má na Primě následovat. Pozdní prime-time je tradičně na Prima family vyhrazen pro Show Jana Krause.

Česká televize představí své programové schéma ve čtvrtek 9. srpna. Jejími hlavními zbraněmi jsou tradičně talk show Všechnopárty, nová řady seriálu Vyprávěj (oba pořady se vysílají v pátek). ČT letos na podzim mj. odvysílá další řadu taneční show StarDance (sobota) a připravuje i nový seriál Ententýky (pravděpodobně středa). O dalších novinkách v programovém schématu ČT1 budeme informovat v průběhu čtvrteční tiskové konference.

Nasazení nových pořadů TV Nova a Prima family (od 20:00), podzim 2012

Plné vysílací večerní schéma Prima family, Prima Cool a Prima Love zde.

-mav-