Jiří Svoboda povede v Česku GroupM

středa, 22. srpna 2012, 16:22 Marketing MediaGuru

Generální ředitel Mediaedge:cia Jiří Svoboda povede v Česku GroupM. Dosavadní šéf David Lhota se bude věnovat zahraničí.

David Lhota, stávající CEO GroupM Česká republika, opouští v průběhu října tuto pozici a bude se plně věnovat své funkci CEO pro Střední a Východní Evropu, Skandinávii a Afriku. Na pozici CEO GroupM Česká republika nastupuje současný generální ředitel Mediaedge:cia Jiří Svoboda, oznámila ve středu firma, která je součástí komunikační skupiny WPP.

Změny budou znamenat to, že současný GroupM Head of Trading pro Mindshare Marek Hofhanzl se stane generálním ředitelem Mediaedge:cia. Vystřídá tak Jiřího Svobodu na jeho současné pozici. Marka Hofhanzla na jeho dosavadní pozici nahradí Aleš Jeřábek, v současné době Client Leadership Director v agentuře Mindshare.

Jiří Svoboda pracuje pro WPP necelých 15 let. V agentuře Mediapolis Praha začal pracovat na pozici account manažera. Jeho zodpovědnost postupně narůstala od klientského týmu přes celé oddělení, pozici výkonného ředitele až k zodpovědnosti za celou agenturu MEC v České republice.

David Lhota stál v čele Group M Česká republika od roku 2006, následně řídil i další trhy (střední a východní Evropa, Afrika a nejnověji Skandinávie).

GroupM v Česku zastřešuje mediální agentury Mediaedge:cia, Mindshare, Mediacom a Maxus.

-mav-