Prima zatím nepovažuje Fandu za konkurenci Coolu

pondělí, 13. srpna 2012, 11:22 Aktuality MediaGuru

Považovat nový kanál fanda TV Nova za konkurenci Primy Cool je pro televizi Prima zatím předčasné. ČTK to řekl programový ředitel FTV Prima Petr Vladyka s tím, že na místě je ale ostražitost, která zajistí vítězství v potenciálním konkurenčním boji. TV Nova se podle své mluvčí Marie Fianové s konkurencí v podobě Primy Cool poměřovat nechce a preference nechává na divákovi.

"Musíme se snažit Prima Cool maximálně obrnit tak, aby byl co nejméně zranitelný relevantní konkurencí, kterou fanda bezesporu je nebo bude. Nicméně v tuhle chvíli je fanda spíš konkurence do budoucna," řekl Vladyka.

Kanál Fanda si ale podle Novy již nachází své diváky. "Za první měsíc od startu už nyní vidíme velmi pozitivní odezvu od diváků - a to jak z návštěvnosti webových stránek fanda.tv nebo z reakcí na sociálních sítích," řekla Fianová.

Podle Vladyky nadcházející program Primy Cool vznikal bez ohledu na program fandy. "Schéma Cool vzniká půl roku dopředu. Když fanda schéma zveřejnil, samozřejmě jsme se podívali, co hrajou, ale není tam nic, co by Cool přímo ohrožovalo," řekl Vladyka.

Podzimní schéma programů, které spojuje zaměření na mužské publikum, představily obě televize v minulých týdnech. Společným znakem jsou především seriály, v rámci kterých nabídnou oba programy české premiéry. Fanda bude mimo jiné vysílat sedmou řady akčního seriálu 24 hodin, Prima Cool zase dramatický seriál Živí mrtví. Oba pořady spojují prvky thrilleru.

Shodným tématem obou kanálů je také sport. Zatímco Fanda na podzim uvede fotbalovou Gambrinus ligu nebo hokejovou Tipsport extraligu, Prima Cool "se vytasí" s Ligou mistrů.

O šíření Fandy prostřednictvím pozemního vysílání TV Nova v současné době jedná s provozovateli multiplexů. Prima Cool letos v červnu dosáhla více než 4% podílem na sledovanosti svého maxima. Údaje o sledovanosti Fandy, který TV Nova spustila 14. července, zatím nejsou dostupné, protože kanál není v peoplemetrovém měření. "Zhruba do dvou měsíců bychom mohli začít dostávat denní data o jeho sledovanosti," řekl generální ředitel Novy Jan Andruško.

-čtk-