Ředitelem dětského kanálu ČT je Petr Koliha

středa, 29. srpna 2012, 13:53 Aktuality MediaGuru

V září dochází v České televizi k personálním změnám. Do funkce výkonného ředitele dětského a vzdělávacího kanálu byl generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem jmenován k 1. září dosavadní umělecký ředitel Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně Petr Koliha.

Současně z České televize, pro kterou nepřetržitě pracoval 41 let, odchází k 30. září do důchodu ředitel techniky Rudolf Pop. Pod jeho vedením Česká televize dokončila proces přechodu z analogového na digitální vysílání. Ve funkci ho nahradí jeho dosavadní zástupce Ivo Ferkl.

Spuštění dětského programu, který televize připravuje pod pracovním názvem ČT3, má televizi veřejné služby pomoci k oslovení mladých diváků a k profilaci kanálů ČT1 a ČT2. Generální ředitel ČT plánuje v nedaleké budoucnosti přesunout dětské pořady, které se dosud vysílají právě na stanicích ČT1 a ČT2, na nově vznikající program zaměřený na dětského diváka.

Petr Koliha vystudoval Filmovou a televizní fakultu AMU v Praze, obor režie. Po absolutoriu v roce 1982 spolupracoval s Československou televizí, v letech 1990 až 1995 vedl tvůrčí skupinu České televize zabývající se tvorbou celovečerních filmů, televizních her a seriálů. V té době získal řadu zahraničních ocenění. V letech 2001 až 2002 byl ředitelem programu České televize.

-mav-