Sanitka 2 by mohla jít do vysílání na podzim 2013

úterý, 28. srpna 2012, 10:21 Aktuality MediaGuru

Pokračování legendárního seriálu z 80. let Sanitka – seriál Sanitka 2 – by se ve vysílání České televize mohl objevit na podzim roku 2013, řekl v rozhovoru pro MediaGuru.cz ředitel programu Milan Fridrich. Zároveň zmínil, že Česká televize uvažuje o natáčení dalšího retroseriálu. Aktuální Vyprávěj totiž na obrazovkách České televize skončí v červnu příštího roku.

Fridrich zároveň popsal proměnu kanálů ČT1 a ČT2. Jak řekl, končí doba, kdy se zájem ubíral především na ČT1. „Jednička už není hlavním programem v tom smyslu, že do něj budou směřovat veškeré investice, zábava a novinky. A Dvojka už zase není jen doplňkovým kanálem,“ uvedl ředitel programu ČT. Celý rozhovor zde.

Natáčení seriálu Sanitka 2 skončilo letos v červnu. Seriál má třináct dílů. Z původní Sanitky se v nových dílech objeví Doktor Vojtěch Jandera (Jaromír Hanzlík), Janderova první manželka Eliška (Zlata Adamovská), Janderův bratr Jarda (Tomáš Juřička), Jardova manželka Alžběta (Ivana Andrlová), Doktor Mádr (Petr Kostka), Doktor Karlík (Svatopluk Skopal), Fanda Beznoska (Pavel Zedníček) a Korejs (Jiří Srstka).

-mav-