SeeJay Radio chce vysílat v Praze, Brně a Ostravě

sobota, 04. srpna 2012, 10:27 Aktuality, Rádio MediaGuru

Internetové SeeJay Radio chce do čtvrt roku prostřednictvím pozemních vysílačů začít vysílat v Praze, Brně a Ostravě.

Internetové SeeJay Radio, které tento týden získalo od RRTV licenci na celoplošné digitální vysílání, chce do čtvrt roku prostřednictvím pozemních vysílačů začít vysílat v Praze, Brně a Ostravě. Řekla to výkonná ředitelka SeeJay Radia Lucie Brožová.

Tanečně hudební stanice SeeJay Radio bude vysílat prostřednictvím digitálního signálu DAB, který v Česku zatím spustila jen společnost Teleko. Ta jím zatím pokrývá asi 30 procent obyvatel v Praze, Brně, Ostravě a Příbrami. K dalším provozovatelům digitální sítě patří České Radiokomunikace a RTIcz, které ji ale dosud zatím nespustily.

Stanice je prvním tuzemským rádiem, které může zahájit celoplošné digitální vysílání prostřednictvím pozemních vysílačů. Naladit jej mohou jen majitelé digitálních přijímačů, které v České republice zatím nejsou příliš rozšířené. Společnost proto v rámci kampaně spojené s novým vysíláním plánuje digitální přijímače nabídnout přes e-shop na svém webu a svých partnerů. "V krátké době také spustíme kampaň prostřednictvím billboardů, letáků, internetů i našeho webu," řekla ČTK Brožová.

Digitalizace rádiového vysílání se podle zákona musí uskutečnit do roku 2025. Ve srovnání s vysíláním v pásmu VKV nabízí provozování většího počtu stanic, čistší přenos a doplňková data jako jsou textové informace nebo obrázky.

-čtk-