Značky T-Mobile a Orange v Británii zřejmě skončí

středa, 22. srpna 2012, 12:35 Marketing MediaGuru

Firma, která oba operátory vlastní, spekulaci o konci zavedených značek odmítla. Nový brand prý připravuje jen pro vybrané služby.

Největší britská telekomunikační firma Everything Everywhere, která na tamním trhu provozuje značky T-Mobile a Orange, uvede v říjnu letošního roku první produkty pod vlastním jménem.

Zprávu přinesla televizní stanice Sky News, podle které uvedení nového brandu znamená také konec pro dosavadní značky.

T-Mobile by stejně jako Orange měl novému korporátní brandu začít pozvolna ustupovat od března příštího roku. Do té doby mají být služby nabízeny v dosavadním systému dvou značek, který Everything Everywhere od října doplní jako označení pro mobilní internet v pásmu 4G.

Divestici dosavadních značek však firma odmítá jako spekulaci. Potvrdila, že nový brand skutečně připravuje, má jít však pouze o launch superrychlého internetu. Operátor již také požádal o registraci označení 4G Everything Everywhere@ a 4GEE@.

Rebranding se přesto zdá být logičtější variantou než udržování tří samostatných telekomunikačních značek. Podle zdroje televize Sky News je navíc o migraci stávajících zákazníků k Everything Everywhere již rozhodnuto.

T-Mobile působí na britském trhu deset let a před akvizicí německým Deutsche Telekom byl znám jako One2One. Orange je naproti tomu původní značkou, která na britských ostrovech poskytuje služby od roku 1994. Obě firmy patří díky vysokým mediálním investicím k brandům s dlouhodobě nejvyšší znalostí značky.

Everything Everywhere je společným podnikem, jehož polovinu vlastní německý telekomunikační gigant. Dalších padesát procent patří jeho francouzského protějšku France Télécom. Joint venture vzniklo v roce 2010 a v Británii má přibližně 27 milionů zákazníků.

-ptv-