Značky začínají být aktivnější na Google+

neděle, 05. srpna 2012, 10:00 Aktuality MediaGuru

Jak ukazuje analýza společnosti BrightEdge, 75 ze 100 největších globálních značek je nyní aktivní na sociální síti Google+.

Ve srovnání s ostatními sociálními sítěmi, jako je Facebook či Twitter, Google+ v počtu firemních profilů stále pokulhává, v posledních měsících však rozdíl výrazně vyrovnává. Zatímco na Facebooku je přítomno 90 % největších značek a na Twitteru 80 %, Google+ má již se svými 75 % jen o málo méně. První stovka největších značek má na Google+ dohromady 12,2 milionů followerů, přičemž jejich počet narostl v období od května do července 2012 o 54 %.

Nejvíce followerů má v současnosti švédská oděvní společnost H&M, automobilka Toyota, samotný Google a energetický nápoj Red Bull. První dvě zmíněné se mohou pyšnit více než milionem fanoušků. Další v pořadí jsou automobilky BMW, Nissan, Mercedes-Benz, dále Samsung, Porsche a káva Starbucks.

Analýza dále ukázala, že spolu s nárůstem followerů se zvyšuje i počet výsledků vyhledávání, které za poslední rok vzrostl u daných značek z 6 % na 30 %. Pouze 20 % ze sledovaných značek přitom odkazuje na svém firemním profilu na Google+ na své webové stránky.

CEO společnosti BrightEdge Jim Yu vysvětluje nárůst obou hodnot tím, že internetoví uživatelé začínají se značkami komunikovat na Google+ mnohem pravidelněji.

Zdroj: BrightEdge.com

-kch-