Lenka Černá je výkonnou ředitelkou Annonce

středa, 12. září 2012, 07:30 Aktuality MediaGuru

Novou výkonnou ředitelkou vydavatelství Annonce se stala Lenka Černá. Po rebrandingu značky a relaunchi novin i internetových stránek bude řídit další rozvoj společnosti.„Přicházím s cílem vrátit této tradiční české značce její výsadní postavení na trhu,“ prohlásila Černá po svém jmenování do funkce. Zároveň se tak stala další, a to již čtvrtou ženou ve vedení firmy.

Ve vedoucích pozicích působí Lenka Černá již od roku 2003. Manažerské zkušenosti získala za svého působení ve společnosti Qiso – Mirais. V této firmě byla nejdříve obchodní ředitelkou a poslední čtyři roky převzala zodpovědnost za kompletní řízení podniku. Do vydavatelství Annonce. Černá přišla po krátkém působení v Dekra Certification.

Na postu CEO Lenka Černá nahradila dočasného ředitele Martina Novotného. Ten tuto funkci zastával od začátku letošního roku poté, co se předchozí generální ředitel, Vladimír Jaroš, stal zároveň generálním ředitelem skupina Noen která prostřednictvím akcionářů společnost Annonce vlastní.

Stávající vedení vydavatelství tvoří vedle Lenky Černé, jakožto výkonné ředitelky, Radana Koppová – marketingová ředitelka, Jitka Vaculíková – ředitelka finančně kontrolního oddělení, Dana Zemanová – ředitelka provozu, Michael Matyáš jako ředitel nových médií a Libor Zelinka, obchodní ředitel.

Annonce byla založena v březnu roku 1990 jako tištěné médium, ve kterém byly prezentovány inzeráty. V dnešní době tištěné médium vychází čtyřikrát týdně ve třech různých dílech a týdenní náklad se pohybuje okolo 100 - 110 tisíc výtisků.

-mav-