Dětský kanál ČT by mohl být spuštěn do května

úterý, 02. října 2012, 12:37 Aktuality MediaGuru

Dětský a vzdělávací kanál, který pod pracovním názvem ČT3 připravuje Česká televize, by se mohl v éteru objevit do května letošního roku. V pořadu ČT Události, komentáře to řekl generální ředitel Petr Dvořák.  

Dvořák v pořadu připustil, že spuštění dětského kanálu může být spojeno i s oslavami 60. výročí zahájení televizního vysílání v Československu (1. května 1953). Pod jakým názvem bude kanál vysílat, však ještě není známo.

Nový kanál už ale má svého výkonného ředitele - stal se jím dosavadní umělecký ředitel Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně Petr Koliha.

Jak už jsme informovali, ČT v následujícím období plánuje přesunout své dětské vysílání z kanlů ČT1 a ČT2 právě na nový kanál ČT3. „Příprava a spuštění dětského a vzdělávacího kanálu ČT3 představuje zásadní rozvojový programový cíl. Dětská divácká cílová skupina 4-12 let získá poprvé v rámci ČT samostatný vysílací program,“ uvádí management ČT v plánech pro roky 2012-2017. Konstatuje zároveň, že projekt má ambici získat a udržet si alespoň čtvrtinu dětského publika v cílových skupinách 4-12 let. ČT3 má být zároveň experimentálním programem z hlediska integrace využívání nových médií a multimediálních projektů.

-mav-