Economia ve čtvrtek vydá magazín Bel Mondo

středa, 10. října 2012, 10:30 Aktuality MediaGuru

Lidské příběhy na pozadí umění, designu i gastronomie nabídne nový měsíčník Bel Mondo, který poprvé vyjde ve čtvrtek. Na obálce zahajovacího čísla bude Michelle Obamová. ČTK to sdělil Luděk Březina z vydavatelství Economia.

První dámě USA, jejíž muž Barack Obama bude v listopadu obhajovat post amerického prezidenta, se časopis věnuje také uvnitř v rámci pravidelné rubriky Příběh. Vyprávění o zajímavých osobnostech nebo tématech doplní texty o módě, designu, nových technologiích a architektuře, která v prvním čísle nabídne téma knihoven coby ukázky špičkového stavitelství.

Bel Mondo, který je z poloviny tvořen převzatými texty ze zahraničních časopisů jako je Intelligent Life či The New York Times Magazine, se zaměří i na gastronomii a umění. Pravidelnou rubrikou je také Komiks, do které je ve čtvrtečním čísle zařazena adaptace Vypařeného mozku Gustava Meyrinka od kreslířky Toy Box.

Časopis bude stát ve volném prodeji 79 korun a vycházet v nákladu 45.000 kusů. Šéfredaktor Bel Monda je Petr Třešňák, který zároveň působí na pozici zástupce šéfredaktora týdeníku Respekt, s nímž Bel Mondo bude spolupracovat. Z redaktorů se na vzniku nového titulu podílí například Jan Králíček, který zároveň působí v časopise Elle či luxusní příloze Hospodářských novin Proč Ne?!

Svůj lifestylový magazín mají také Lidové noviny, ve kterých každý měsíc vychází příloha Esprit. Mezi další české luxusní tituly zaměřené na design, cestování či gastronomii patří také čtvrtletník La Bohéme vydavatele M.R. management, který v nákladu 10.000 kusů poprvé vyšel v červenci. Desetiletou historii má pak módní průvodce Dolce Vita, kterému Králíček v minulosti šéfoval.

-čtk-