ČT chce v roce 2013 investovat 800 mil. Kč

čtvrtek, 22. listopadu 2012, 07:44 Aktuality MediaGuru

Česká televize (ČT) počítá pro příští rok s investičními výdaji 795 milionů korun, z toho 150 milionů korun připadne na výstavbu televizního studia v Brně. Bude to o víc než třetinu více, než ČT původně plánovala investovat letos. Z letošního roku se ale do roku 2013 převede 195 milionů korun. Na středečním zasedání Rady ČT to řekla její místopředsedkyně Dana Eklová.

Důvodem přesunu části investičního rozpočtu na příští rok je podle Eklové odložení některých projektů. U nich se letos kvůli změnám v zákonu o veřejných zakázkách prodloužily lhůty ve výběrovém řízení.

Tendr na výstavbu televizního studia v Brně vyhlásila ČT v listopadu. Zakázka za 340 milionů korun zahrnuje vybudování komplexu studií a dalších prostor pro výrobu a vysílání pořadů. Stavební práce mají začít příští rok v květnu, jejich dokončení se předpokládá v září 2014. Veřejnoprávní televize chce v příštím roce investovat také do digitalizace televizního archivu, nákupu televizní techniky či rozvoje informačních technologií.

V letošním roce ČT po dubnové úpravě rozpočtu počítala s investičními výdaji 480 milionů korun. Částka 195 milionů korun se odečte od původně schválených investic ve výši 580 milionů korun. Veřejnoprávní televize letos hospodaří s rozpočtem 6,97 miliardy korun, pro jehož vyrovnání musí čerpat z rezerv 460 milionů korun.

-čtk-