Digizone: Pětka zastavila výrobu předtáčených pořadů

pátek, 23. listopadu 2012, 09:40 Aktuality MediaGuru

Výrobu veškerých předtáčených pořadů zastavila ve čtvrtek nová zábavná televize Pětka, která zahájila vysílání teprve 15. října a je dostupná prostřednictvím celoplošného multiplexu 3, na satelitu a v kabelových rozvodech. Uvedl to server Digizone.cz. Server se odvolává na interní zdroj z televize.

Rozhodnutí podle serveru přichází krátce poté, co Švýcarsko oznámilo úmysl zabavit miliardy korun z účtů bývalých manažerů Mostecké uhelné, včetně majitele Pětky Luboše Měkoty. Ten financuje provoz TV Pětka, stejně jako provoz sesterské televize Metropol. Další informace se mají zaměstnanci dozvědět v pondělí. Opatření se týká jen předtáčených pořadů a nemá vliv na živé vysílání.

Podle vyjádření mluvčí TV Pětka Kateřiny Kotalové pro agenturu ČTK jde o pořady "Nevař z vody" či "Nic není nemožné". O jejich pokračování se nyní jedná, uvedla.

"Nenatáčí se týdenní formáty, protože jsou předtočené až do konce roku," řekla ČTK Kotalová. Smlouvy na tyto pořady jsou podle ní uzavřené do konce roku a o jejich prodloužení se teprve jedná. Výjimkou je časosběrný dokument Iveta o zpěvačce Ivetě Bartošové vysílaný každou neděli, v jehož natáčení se podle Kotalové nadále pokračuje.

-mav-