TV Óčko, TV Pětka a ČRo vstupují na YouTube

čtvrtek, 15. listopadu 2012, 12:36 Aktuality MediaGuru

Novými prémiovými partnery YouTube z řad audiovizuálních médií jsou Óčko (youtube.cz/ocko), TV Pětka (youtube.cz/tvpetka) nebo Český rozhlas (youtube.cz/ceskyrozhlas). „Už brzy se do partnerského programu zapojí i další česká rádia,” uvedla ve čtvrtek společnost Google.

„YouTube je pro nás ideálním partnerem z hlediska oslovení velkého počtu uživatelů. Na YouTube máme v této chvíli tři partnerské kanály, na kterých uživatelé najdou veškerý obsah z naší televizní produkce. Jde o kanál Pětka, Metropol a unikátní projekt TV Pětky “Vaše oči',” říká Jakub Liška, šéf internetu a nových medií TV Pětka, a pokračuje: “V krátké době začneme náš TV obsah i monetizovat, což považujeme za velmi zajímavý benefit partnerského programu.”

Další nový partner TV Óčko prostřednictvím Lukáše Hniličky, technického ředitele, tuto skutečnost potvrzuje: „YouTube nám umožňuje zasáhnout i ty diváky, kteří jsou spíše orientovaní na internet než klasickou televizi. Na našem kanálu diváci najdou hlavně aktuální pořady, speciály a highlighty.“

YouTube partnerský program pro sdílení prémiového obsahu už využívá TV Metropol, Regionalni televize CZ, nebo pořad “Show Jana Krause”.  YouTube kanál v souvislosti s volbami v roce 2009 využila i Česká televize v rámci pořadu Otázky Václava Moravce. Televize doplňují desítky dalších českých prémiových a stovky online partnerů, kteří svůj obsah mohou díky zájmu uživatelů také monetizovat.

YouTube funguje na principu ekosystému třech stran. Uživatelé sledují obsah tvůrců. Toho využívají inzerenti, kteří před, v průběhu, nebo po videích zobrazují uživatelům své reklamy. Z toho mají zase příjmy tvůrci obsahu.

-mav-