TV Šlágr zahájí 19.11. pilotní celoplošné vysílání

středa, 14. listopadu 2012, 13:46 Aktuality, TV MediaGuru

Hudební televize Šlágr TV bude od 19. listopadu vysílat celoplošně.

Hudební televize Šlágr TV bude od 19. listopadu vysílat celoplošně. V rámci pilotního projektu jí to umožní společnost Czech Digital Group, která provozuje třetí zemský digitální multiplex (MUX 3). Do ostrého provozu by Šlágr TV měla přejít od dubna příštího roku. ČTK o tom dnes informovala Veronika Jedličková z oddělení produkce Šlágr TV.

"Televize Šlágr je první televizí vysílající písničky pro diváky, kteří mají rádi lidovky, dechovky, harmoniky, trampské a osvědčené šlágry. Jsme přesvědčeni, že televize Šlágr si díky propojení své programové nabídky a výhod celoplošného pozemního vysílání rozšíří řady svých diváků po celé České republice," uvedl k rozšíření vysílání jednatel Šlágr TV Karel Peterka.

Czech Digital Group bude program Šlágr TV, zaměřený na lidovou hudbu, dechovky, country a teleshopping, nabízet v rámci převzatého vysílání. Šlágr TV tak nepotřebuje licenci k provozování celoplošného digitálního vysílání, což ČTK potvrdila i předsedkyně Rady pro rozhlasové a vysílání (RRTV) Kateřina Kalistová.

TV Šlágr provozovaná stejnojmennou společností se přeformátovala z lifestylové Stil TV, která v srpnu ukončila vysílání. V červenci Šlágr TV, která je projektem vydavatelství Česká Muzika, získala od RRTV licenci k provozování televizního vysílání prostřednictvím družice. Hudební televize je zároveň skrze převzaté vysílání dostupná přes kabel, kde ji v rámci programu HD+ nabízí UPC.

Stoprocentním vlastníkem Czech Digital Group jsou České Radiokomunikace, které pro svou dceřinou společnost technicky zajišťují výstavbu a provoz multiplexu 3. Třetí zemský digitální multiplex, ve kterém vysílá také nová TV Pětka, TV Óčko nebo kanál komerční dvojky Prima Love, nabízí signál pro 95 procent obyvatel České republiky.

-čtk-