Voříšek dočasně končí jako moderátor zpráv na Nově

pondělí, 19. listopadu 2012, 16:15 Aktuality MediaGuru

Moderátor Televizních novin na TV Nova Karel Voříšek (49) ve své funkci dočasně skončil. Důvodem jsou informace o jeho údajné spolupráci s komunistickou Státní bezpečnosti (StB), napsal online deník Týden.cz s odvoláním na bulvární týdeník Sedmička.

O spolupráci Voříška s StB se podle serveru píše v připravované publikaci skupiny mladých badatelů, kteří popisují posledních 20 let před listopadovým převratem na Univerzitě Karlově v Praze. Voříšek podle publikace předsedal v 80. letech fakultní organizaci Socialistického svazu mládeže. V rámci této funkce měl prý zároveň informovat StB pod krycím jménem Renda.

Podle mluvčí TV Nova Marie Fianové Voříšek televizi ujistil, že se informace nezakládají na pravdě. "Nařčení je však natolik závažné, že jsme se dohodli, že je potřeba, aby se bránil soudní cestou a očistil se. To je pro Karla v současné době prioritou, a proto ho dočasně uvolňujeme z vysílání," uvedla pro server Fianová.

Voříšek moderuje hlavní zpravodajskou relaci TV Nova od roku 1999. Televizní kariéru začal v roce 1985 jako programový hlasatel Československé televize. Mezi lety 1987 až 1993 ve veřejnoprávní televizi působil jako redaktor.

-čtk-