Andruško: Zprávy o zastavení TV měření jsou spekulace

pátek, 07. prosince 2012, 10:38 Aktuality MediaGuru

Informace, že s případným rozšířením vlivu společnosti Time Warner v akcionářské struktuře CME, majitele TV Nova, by mohlo dojít k zastavení projektu měření SPMS, označil generální ředitel TV Nova Jan Andruško za spekulace. Uvedl to v rozhovoru pro deník MF Dnes.

„Je to čirá spekulace určitých lidí tady v Praze, kteří podobné zvěsti šíří. Já nemám žádnou podobnou informaci, která by podobné úvahy potvrzovala. Beru ji jako jednu z fám, které se v rámci rozkolu v ATO používají,“ řekl v rozhovoru Jan Andruško. Potvrdil zároveň, že Nova v rámci ATO jedná o tom, jak vyřešit přechod TV Nova z jednoho měření do druhého a jak případně vystoupit z ATO.

Jak známo, Nova v červnu založila společně s agenturou Médea Sdružení pro měření sledovanosti (SPMS), které vypsalo výběrové řízení na realizátora měření. Jeho výběr zatím nebyl ukončen. Nova bude v roce 2013 stále obchodovat podle dat ATO.

Jan Andruško v rozhovoru pro MF Dnes také uvedl, že Nova se snaží spustit svůj nový kanál Smíchov co nejdříve, možná ještě v letošním roce. Připravené má údajně další stanice, a to i placené. „Připravujeme mimo jiné i portfolio exkluzivních placených kanálů,“ řekl.

-mav-