Čermák do Economie nejde, postará se o investice

úterý, 18. prosince 2012, 18:34 Aktuality MediaGuru

Dosavadní ředitel aktivit Skupiny ČEZ v Polsku Kamil Čermák (42) se bude od 1. února starat o správu investic miliardáře Zdeňka Bakaly a jeho manželky Michaely v Česku. Oznámil to Bakalův mediální zástupce Vladimír Bystrov. ČEZ už v pondělí uvedl, že Čermáka v čele polské divize společnosti nahradí Bohdana Horáčková.

Čermák povede tým, který bude pro Bakalu na každodenní bázi zastupovat zájmy vlastníka v jednotlivých společnostech a podporovaných organizacích. Rovněž bude koordinovat vztahy s veřejností i se státní správou.

„Zřízení samostatného týmu má za účel konsolidovat řízení našich investic v České republice a vtisknout jim jednotnou tvář,” uvedl Bakala. Čermáka označil za zkušeného a výkonného manažera, který bude pro danou pozici správnou osobou.

Čermák od roku 2005 působil na manažerských pozicích v ČEZ. Ředitelem polské divize české energetické společnosti byl jmenován letos v září.

Bakala zároveň uvedl, že jeho mluvčím se od 1. února stane Tomáš Pavlík. Sedmatřicetiletý Pavlík v minulosti působil jako novinář, později jako tiskový mluvčí UniCredit Bank. Poslední rok se věnoval práci pro občanské sdružení IQ Roma Servis v Brně.

-čtk-