ČT v lednu zařadí formát BBC Tajemství rodu

úterý, 04. prosince 2012, 09:26 Aktuality MediaGuru

Česká televize (ČT) bude od 9. ledna příštího roku vysílat nový dokumentární cyklus Tajemství rodu, ve kterém známé osobnosti pátrají po minulosti svých předků. V pořadu převzatém z britské BBC, kde patří k nejsledovanějším dokumentárním sériím, se mimo jiné představí herečky Tereza Kostková a Květa Fialová, spisovatel Michal Viewegh nebo hudebník David Koller. Vysílat jej bude každou středu od 21:00 na ČT1.

Odvysíláno bude 13 hodinových dokumentů, na jejichž natáčení se podílelo několik režisérů včetně Olgy Sommerové nebo Karla Smyczka. 

Z dalších osobností se v pořadu představí kazatel Tomáš Halík, frontman hudební skupiny Gipsy.cz Radoslav Banga, spisovatelka Halina Pawlowská, herci Veronika Freimanová a Viktor Preiss, moderátorka Jolana Voldánová, architekt David Vávra a moderátor Karel Šíp.

Televize BBC začala pořad, který se v originále jmenuje Who do you think you are? (Kdo si myslíš, že jsi?), vysílat v roce 2004. Aktuálně se v Británii vysílá devátá série, ve které účinkuje třeba herečka Alex Kingstonová známá ze seriálu Pohotovost.

-čtk-