Regionální Deníky opouští šéfredaktorka Heřmánková

pátek, 07. prosince 2012, 00:05 Aktuality MediaGuru

Šéfredaktorka Deníku ČR Jana Heřmánková k 12. prosinci na vlastní žádost opouští vydavatelství Vltava-Labe-Press (VLP). Řízením redakce bude pověřena Marie Dlouhá, která nyní v mediální skupině vede oddělení aplikační podpory.

Heřmánková z VLP odchází po dvaceti letech. Kam zamíří, nechtěla uvést. Podle několika zdrojů ČTK by měla nově působit ve strukturách podnikatele Andreje Babiše. Sama Heřmánková to však na přímý dotaz ČTK nepotvrdila. O změnách v Babišově vydavatelství AGF Media více zde.

VLP působí na trhu od roku 1991 jako vydavatel všech regionálních Deníků s největším počtem předplatitelů ze všech novin a časopisů v ČR. V letošním prvním pololetí Deník registroval 837.000 čtenářů na vydání. Z pohledu inzertních příjmů, které loni poklesly o zhruba pětinu na 1,7 miliardy korun, se VLP zařadila spolu s mediálními domy Ringier Axel Springer CZ a Mafra mezi tři nejsilnější vydavatele denního tisku.

VLP-Group má většinový podíl ve společnosti Astrosat, která vydává časopisy TV-Magazín, Šíp Plus, Glanc či Gurmet. Do skupiny dále patří polygrafická firma Novotisk, společnost pro vývoj aplikací a infografik Newslab a agentura pro obchodování na webu a v nových platformách Mix-Media. Nedávno VLP majetkově vstoupila do společnosti Česká distribuční, která se zabývá adresným a neadresným doručováním listovních zásilek.

Vydavatelství VLP patří koncernu Verlagsgruppe Passau, který v Německu vydává například regionální noviny Passauer Neue Presse.

-čtk-