Regionální TV Genus končí s vysíláním

pátek, 21. prosince 2012, 12:49 Aktuality MediaGuru

Regionální televize Genus v Libereckém a Královéhradeckém kraji po roce skončí. Vysílání Genus Plus diváci uvidí naposledy 31. ledna 2013, rozhodlo o tom představenstvo společnosti. Do budoucna jsou prioritou firmy interaktivní internetové projekty, sdělila dnes ČTK předsedkyně představenstva Alena Roubalová.

Celodenní vysílání v Libereckém a Královéhradeckém kraji odstartoval Genus 1. února letošního roku v rámci třetího zemského digitálního multiplexu (MUX 3) společnosti Czech Digital Group (CDG). Signál se od té doby šířil z vysílačů Ještěd a Černá hora a naladit si ho mohlo až 1,5 milionu diváků Libereckého, Královéhradeckého a také Středočeského kraje.

Od února najdou diváci Genus jen na internetu, na videoportálu bude kromě psaného internetového zpravodajství a publicistiky zveřejňovat i aktuální videozprávy z Libereckého kraje. Druhý portál - Týden v Libereckém kraji, se stane publicistickým a názorovým webem s moderovanou diskuzí. "Nadále budeme fungovat jako produkční studio a dodavatel zpravodajství z Libereckého kraje pro celoplošné televize," řekla Roubalová. Aktivity má podle ní firma i v oblasti tištěných médií.

Liberecká Genus TV vznikla roku 1993 jako produkční studio. Samostatně vysílá od roku 1996 a jako jedna z prvních soukromých televizí v ČR začala dodávat regionální zpravodajství pro dnešní Televizi Prima. Prima byla v letech 2008 - 2011 majoritním vlastníkem firmy a Genus byl součástí sítě regionálních televizí R1. Od loňského prosince je podle obchodního rejstříku jediným akcionářem S group holding.

-čtk-