Šéfredaktorka Deníku Heřmánková povede 5+2 dny

sobota, 08. prosince 2012, 10:22 Aktuality MediaGuru

Šéfredaktorka Deníku ČR Jana Heřmánková, která k 12. prosinci na vlastní žádost opouští vydavatelství Vltava-Labe-Press (VLP), povede redakce ve společnosti AGF Media. Ta spadá pod skupinu Agrofert Holding a vydává regionální týdeníky 5+2 dny. Informaci dnes ČTK potvrdil majitel Agrofert Holdingu Andrej Babiš.

Pozici ředitelky redakcí v AGF Media v současné době zastává Alena Nová, která podle Babiše zůstane ve společnosti. Heřmánková naopak z VLP odchází po dvaceti letech. Řízením redakce ve VLP bude pověřena Marie Dlouhá, která nyní v této mediální skupině vede oddělení aplikační podpory.

Společnost AGF Media prochází podle informací MediaGuru.cz restrukturalizací, jejíž součástí je také obměna managementu. Dosavadní místopředseda představenstva Vladimír Junger má nově zastávat pozici ředitele inzerce, ve které vystřídá Ivetu Šavelovou. Z pozice výkonné ředitelky AGF Media podle informací serveru odchází také Alena Jungerová.

Zpravodajský týdeník 5+2 dny vychází v milionovém nákladu v 77 mutacích. Největší část nákladu je distribuována lidem do schránek. Týdeníky jsou dále dostupné ve stojanech na veřejných místech, část rozdávají kameloti.

-čtk-