Česká spořitelna ruší sponzoring českého fotbalu

pátek, 11. ledna 2013, 15:23 Marketing MediaGuru

Česká spořitelna se rozhodla po šesti letech ukončit sponzoring české fotbalové reprezentace.

Česká spořitelna odstupuje po šesti letech od sponzoringu Fotbalové asociace České republiky. Změnu vysvětluje novou sponzorskou strategií a zájmem podporovat sportovní aktivity, které jsou více zaměřeny na rodiny s dětmi. „Změny ovlivní některé dosavadní aktivity České spořitelny na poli sponzoringu. V oblasti sportu tak České spořitelna bude nadále podporovat cyklistiku, atletiku (zejména děti) a rodinné lyžování," uvedla v pátek tisková mluvčí Helena Matuszná.

Česká spořitelna byla oficiálním partnerem české fotbalové reprezentace od roku 2006. Přestože v oficiálním vyjádření se o důvodech ukončení spolupráce kromě nové strategie nezmiňuje, nelze vyloučit, že se na něm odrazily neprůhledné vztahy a špatné prostředí českého fotbalu. Podle odhadu sportovní redakce Hospodářských novin investovala každoročně na jeho podporu cca 30 mil. Kč.

Hlavní tváří fotbalové reprezentace v mediálních kampaních České spořitelny byl především brankář Petr Čech. Před letošním evropským šampionátem se do povědomí veřejnosti zapsala také kampaní Dvanáctý hráč, zamřená na fanoušky českého fotbalu.

 

Česká spořitelna se oblasti sportu věnuje dlouhodobě. Například projekt Kolo pro život trvá již 12 let, každoročně se do Kola pro život zapojí 20 000 cyklistů závodních i rekreačních a dalších 40 000 fanoušků se účastní závodů v roli diváků. Podobně, aktivity v oblasti atletiky se datují od roku 2001. Relativně nejmladší oblastí sportu, kterou Česká spořitelna podporuje, je lyžování. Lyžařům je Spořitelna partnerem od roku 2012. Česká spořitelna klade důraz na to, aby její sportovní sponzorské projekty maximálně umožňovaly aktivní zapojení nejširší populace.

-mav-