České Radiokomunikace zatím povede Gebauer

úterý, 01. ledna 2013, 09:16 Aktuality MediaGuru

Odstupujícího generálního ředitele společnosti České Radiokomunikace (ČRa) Kamila Levinského prozatím nahradí finanční ředitel firmy Martin Gebauer. Nový generální ředitel bude vybrán později. Vyplývá to z informací ČRa.

Levinský svůj odchod z funkce avizoval už v létě. Levinský v srpnu uvedl, že si chce dát "menší profesní pauzu". V čele ČRa stál od loňského srpna. V předchozích letech působil v ČRa mimo jiné na pozicích obchodního ředitele a výkonného ředitele pro obchod a marketing.

Zastupující Gebauer vystudoval Vysoké učení technické v Brně, finančním ředitelem ČRa je od roku 2011. Předtím v developerské firmě Orco Property Group zastával funkci výkonného a finančního ředitele divize Asset Management. Působil také ve společnostech Ernst & Young a Aliten Group Spain.

ČRa jsou lídrem na českém trhu vysílacích služeb, mezi lety 2008 až 2011 zde zajistily digitalizaci zemského televizního vysílání. Jeho druhou fázi prostřednictvím prvního testu DVB-T2 spustily v roce 2010. Loni ČRa vykázaly ztrátu 931 milionů korun proti předchozímu zisku 141 milionů Kč.

-čtk-