Luxusní značky se letos halí do černobílé

pátek, 11. ledna 2013, 14:27 Reklama MediaGuru

Luxusní módní značky pro letošní komunikaci nové jarní kolekce volí jednoduchou černobílou linii.

Začátek roku je z komunikačního hlediska pro luxusní módní značky stěžejní, poněvadž pro ně představuje období, kdy na sebe potřebují upozornit před uvedením nové jarní kolekce.

Letos je až zarážející, jak moc si je většina značek v komunikaci podobná. Zatímco v loňském roce zářily barvami a nápady, letošní rok je ve znamení jednotné černobílé linie.

Po černobílé kombinaci sáhla již na sklonku loňského roku módní značka Chanel, která poprvé ve své historii propaguje svůj dámský parfém Chanel 5 prostřednictvím muže. Této průkopnické role se ujala hvězda první velikosti – Brad Pitt.

Na černobílou vsadila i poslední kampaň značky Saint Laurent, která ze svého názvu na popud nového uměleckého ředitele Hedi Slimana vypustila křestní jméno svého zakladatele Yves.

Prada pro představení své letošní pánské kolekce Jaro/Léto zvolila černobílé portréty ambasadorů, mezi kterými figuruje herec Benificio del Toro, Harvey Keitel, Aaron Taylor-Johnson či Dane De Haan.

Prada: Benificio Del Toro

Prada: Harvey Keitel

Značka Givenchy, která v minulosti komunikovala například prostřednictvím kontroverzních androgynních typů, je letos ve svém výraze umírněnější. Nafotila černobílé fotografie na znamení návratu k realitě a zdůraznění své produktové nabídky.

Givenchy - 2010

Givenchy - 2013

Černobílá kombinace se sice neobjevuje u všech luxusních značek, ale skutečnost, že na ni sází většina z nich, ukazuje jistou unifikaci vizuálního kódu a snahu o čistý, minimalistický umělecký výraz.

-kch-