Za Agrofert bude od února mluvit Hanzelka

čtvrtek, 17. ledna 2013, 14:11 Aktuality MediaGuru

Vztahy s médii a veřejností bude mít ve skupině Agrofert Holding podnikatele Andreje Babiše od února nově na starost Karel Hanzelka (36), který v posledních dvou letech působil ve funkci ředitele PR divize v komunikační agentuře McCann-Erickson. Společnost o tom dnes informovala ČTK.

Hanzelka přichází do nově vytvořené pracovní pozice PR manažera v divizi strategické komunikace. "Společnost Agrofert Holding bude mediálně zastupovat a odpovídat za koordinaci komunikačních aktivit celé skupiny i jednotlivých dceřiných společností," uvedl Agrofert Holding v tiskové zprávě.

Absolvent Fakulty humanitních studií UK v minulosti jako rozhlasový novinář prošel Českým rozhlasem a rádiem Impuls. Veřejnosti je znám především jako dlouholetý mluvčí ministerstva dopravy, kde působil v letech 2004 až 2011. V roce 2008 obdržel výroční profesní ocenění Mluvčí roku v České republice.

Agrofert je jedničkou tuzemského zemědělsko-potravinářského sektoru a dvojkou chemického průmyslu. Skupina podniká také v lesnictví, obchoduje rovněž se zemědělskou technikou. Se svými 27.000 zaměstnanci patří k největším zaměstnavatelům.

Babiš bývá označován za jednoho z nejvlivnějších a nejbohatších podnikatelů v Česku. Loni jej americký časopis Forbes ve svém žebříčku miliardářů zařadil na 937. místo na světě s odhadovaným majetkem jedné miliardy dolarů (zhruba 20 miliard Kč). Babiš předloni založil hnutí ANO 2011, se kterým se chce zúčastnit řádných parlamentních voleb v roce 2014.

-čtk-