Kdo zaplatí milionové spoty Super Bowlu? Podívejte se

pátek, 01. února 2013, 07:50 Reklama MediaGuru

Letošní finále americké fotbalové ligy připadá na 3. února, na což se těší i reklamní fanoušci. Přinášíme ochutnávku už zveřejněných spotů.

Finále americké fotbalové ligy Superbowl představuje ve Spojených státech vrcholnou televizní událost. Její důležitost dokazuje mimo jiné i skutečnost, že se mu letos přizpůsobil neworleanský festival Mardi Gras. Raději si dal od 28. ledna do 5. února týdenní přestávku, než aby riskoval nízkou návštěvnost.

Obvyklá rekordní sledovanost Super Bowl slibuje reklamním zadavatelům vysoký zásah, za což si neváhají připlatit. Zatímco v roce 2011 vyšel jeden 30s reklamní spot na 3 miliony dolarů, v roce 2012 na 3,5 milionu, letos cena dosahuje 3,8 milionu USD.

Někteří ze zadavatelů na internetu už zveřejnili většinou dlouhé verze spoty, které si v neděli na amerických televizních obrazovkách odbudou svou premiéru.

Automobilka Audi ukázala, jak dobré auto dodá člověku sebedůvěru.

Volkswagen Beetle letos jede v rytmu reggae s jamajským přízvukem na rtech.

Mercedes Benz vsadil na známé tváře, mezi nimiž se objeví například Willem Dafoe coby ďábel, zpěvák Usher či modelka Kate Uptonová.

Hyundai zase dává prostor celému týmu.

Kia se drží vždy fungující kombinace zvířátek a dětí.

Pepsi ukazuje, že umí opravdu divy, a to i v takové situaci, kdy se vrátí domů nečekaně rodiče.

Ani letošní Super Bowl se neobejde bez nějakého toho „reklamního skandálu“. Tentokrát televizní stanice CBS nepřijala do vysílání spot společnosti Soda Stream, a to pro přímé napadnutí dvou hlavních sodovkových hráčů Coca Coly a Pepsi.

-kch-