Daniel Šturm odchází z marketingu České spořitelny

čtvrtek, 21. března 2013, 12:35 Marketing MediaGuru

Daniel Šturm odchází ke konci března z pozice šéfa marketingu České spořitelny. Jeho nástupce oznámí banka v následujících týdnech.

Daniel Šturm, který od července 2007 řídil úsek marketingu České spořitelny, se rozhodl od 31. března 2013 ukončit svůj pracovní poměr v České spořitelně a Erste Group. Jméno jeho nástupce banka oznámí v následujících týdnech. O personální změně informovala ve čtvrtek dopoledne Česká spořitelna.

Za šest let svého působení v pozici ředitele marketingu je Daniel Šturm podepsán mimo jiné i pod úspěšným zavedením značek Erste Premier a Erste Corporate Banking.

Před svým nástupem do České spořitelny, kde nejprve vedl oddělení reklamy a později řídil celý marketing, Daniel Šturm v letech 1993 až 2006 působil v médiích, například v Regie Radio Music, TV Nova, Sanoma Magazines, Inzertmedia či Stratosféra.

Odchod Daniela Šturma může souviset i s výraznými úsporami, které Česká spořitelna plánuje na letošní rok, přestože loni dosáhla rekordního zisku 16,6 miliardy korun. Jak uvedl minulý týden šéf České spořitelny Pavel Kysilka pro deník Hospodářské noviny, plán je osekat náklady o dvě miliardy korun. Šetřit se podle něj bude kromě personálních nákladů, kdy se propustí zhruba 600 lidí, i na marketingu.

-kch-