Era podporuje finanční gramotnost napříč médii

úterý, 05. března 2013, 13:51 Aktuality MediaGuru

Společnost Era se ve své komunikaci letos zaměří na podporu finanční gramotnosti. Reaguje tím na skutečnost, že téměř 80 % Čechů si uvědomuje důležitost dobré orientace ve finančním světě v každodenním životě, ale své znalosti v oblasti financí považuje za průměrné. Dobrou orientaci v osobních financích má podle průzkumu společnosti Ery jen 53,5 % z 500 respondentů.

K podpoře finanční gramotnosti Era rozjíždí svůj projekt „Počítáme s vámi“, jehož cílem je přiblížit prostřednictvím mikropříběhu lidem životní situace, v nichž peníze hrají důležitou roli. V rámci projektu byla navázána spolupráce s Českou televizí, Českým rozhlasem a deníkem Blesk. Od 11. března tak bude denně ve všech typech médií rozebíráno totožné téma, přičemž se vzájemné výstupy budou doplňovat.

„Každý díl přitom ústí v různá řešení, případně poukazuje na jejich výhodnost, a dává obecně platná doporučení,“ říká Jan Doubek, ředitel klientské komunikace Ery, a dodává: „Důležité je, aby si lidé dokázali představit, jaké mají možnosti a tyto nově získané znalost pak uměli snadno uplatnit v běžném životě.“

Na ČT 1 poběží vzdělávací miniseriál vždy od 17.55. Každý z 15 dílů se bude snažit ukázat danou finanční problematiku na příkladu jednotlivých životních situací, například při plánování svatby, narození miminka, vypořádání pozůstalosti aj. „Každý televizní díl také obsahuje anketu mezi širokou veřejností, která dává základní obrázek toho, jak Češi přistupují k penězům a jak s nimi zacházejí,“ popisuje Jan Doubek. Režie miniseriálu se ujal Roman Vašíček, roli průvodce ztvárnil herec Marek Němec.

Logo pořadu Počítáme s vámi

Na vlnách Českého rozhlasu bude seriál vysílán každý všední den vždy od 14.20. Dále bude seriál probíhat v deníku Blesk, který se problematice šetření na svých stránkách věnuje pravidelně.

Komunikace projektu bude podpořena na internetových stránkách Ery a jejím oficiálním profilu na Facebooku. Kampaň pro Eru a mediální partnery připravuje agentura Bison&Rose.

-kch-