Nielsen spolu s SC&C sbírá data pro měření SPMS

středa, 27. března 2013, 11:54 Aktuality MediaGuru

Společnost Nielsen, kterou sdružení SPMS pověřilo realizací výzkumu televizní sledovanosti, ve středu oznámila, že pokračuje v přípravách měření sledovanosti televizního vysílání. S partnerskou společností SC&C nyní provádí šetření v domácnostech, jehož cílem je popis televizní populace a jejích charakteristik. Na základě tohoto výzkumu mají být určeny parametry reprezentativního panelu a vybrány konkrétní domácnosti, které budou osloveny pro účast v panelu pro měření televizní sledovanosti.

„Sbírané informace slouží pro vytvoření rámce reprezentativního panelu, který zajistí co nejpřesnější měření údajů o televizní sledovanosti,“ uvedl Kyriakos Kyriakou, generální ředitel Nielsen pro Českou republiku a Střední Evropu.

Výzkum je prováděn formou osobních rozhovorů v náhodně vybraných domácnostech ve všech regionech České republiky. Z oslovených respondentů výzkumu bude vytvořena databáze, ze které budou následně vybrány konkrétní domácnosti pro účast v Nielsen panelu.

Sdružení SPMS založily skupina Nova a mediální agentura Médea loni v červnu v reakci na nesouhlas s průběhem tendru na měření sledovanosti pořádaného v roce 2011 sdružením ATO. Data z druhého výzkumu TV sledovanosti mají být k dispozici pro obchodování v roce 2014.

-mav-