Noc reklamožroutů dnes večer v Premiere Cinemas

pátek, 22. března 2013, 08:41 Aktuality MediaGuru

Nejlepší reklamy z celého světa nabídne dnes večer ve více než pětihodinovém bloku přehlídka Noc reklamožroutů v pražském kině Premiere Cinemas Park Hostivař. Uvede téměř tři stovky spotů z padesáti zemí. Za týden se akce uskuteční v brněnském klubu Fléda.

Podle Davida Horáčka z pořádající společnosti Easy Pictures půjde o reklamy chytré, inteligentní, exotické, ale i kontroverzní podpásovky či historické spoty. Letos je zařazena speciální kolekce reklam z 60. let.

"To nejlepší z britské reklamy, rumunská sekce, ulítlé japonské reklamy, inspirace Star Wars, první chlupaté auto na světě, nejnovější reklamy Chanel a Armani či peruánská čokoláda Cua-Cua," vypočítal Horáček některé sekce z programu. Do výběru se dostala jen jediná česká reklama zařazená pod číslem 184, dodal bez podrobností.

The Night of the Ad Eaters (Noc reklamožroutů) je světová reklamní show s dlouholetou tradicí. Její zakladatel Jean-Marie Boursicot ji poprvé představil v roce 1981 a z Francie se rychle rozšířila. Reklamní sdělení je podle organizátorů natolik srozumitelné, že překonává jazykové i kulturní rozdíly. Show se od té doby koná ve více než 135 městech 40 zemí a každý rok ji zhlédne přes 300.000 lidí. Řadu let jsou jednou ze zastávek Praha a Brno. Více informací je na adrese www.reklamozrouti.cz.

Ukázku z toho, co večer uvidíte, si můžete prohlédnout zde.

-čtk-