Nový týdeník Tablet Media vyjde na jaře

úterý, 26. března 2013, 07:45 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Nový digitální časopis společnosti Tablet Media, který firma představuje jako inteligentní týdeník s delšími propracovanými texty, vyjde na jaře.

Připravovaný týdeník nové společnosti Tablet Media, která se soustředí na vydávání magazínů určených jen pro tablety, odběratelům nabídne nadčasová témata zpracovaná experty i zprávy o aktuálním dění. Zaměří se také na módu a design. V rozhovoru pro ČTK to uvedla šéfredaktorka Tablet Media Eva Hanáková. Nový digitální časopis, který firma představuje jako inteligentní týdeník s delšími propracovanými texty, vyjde na jaře.

„Vytypovali a oslovili jsme experty z různých oblastí, kteří ve svých oborech něco dokázali, a kteří navíc umí velmi poutavě o svých oborech nejenom hovořit, ale i psát," uvedla Hanáková. Kromě nadčasových témat bude týdeník sledovat i aktuální dění.

Obchodní model nového titulu stojí podle Hanákové z velké části na příjmech z reklamy. „Inzerce v printových titulech se v posledních letech propadá a nefunguje tak jako dříve. Zájem inzerentů se logicky přesouvá k médiím, které čtenáři skutečně využívají k vyhledávání informací nejčastěji, a to jsou smartphony a tablety,” uvedla Hanáková.

Cenu, za kterou se nový titul bude prodávat, Tablet Media zatím neoznámila. Hanáková uvedla, že za úspěch bude vydavatelství považovat, když v letos počet stažení čísel nového časopisu překročí 10.000 týdně. Titul se v ohledu zájmu čtenářů podle Hanákové může porovnávat s tištěnými týdeníky, kterých se denně prodávají tisíce až desítky tisíc. 

Výdaje na mobilní reklamu byly loni podle průzkumu ppm factum 76 milionů korun, což v rámci internetové reklamy, kam mobilní inzerce spadá, znamená podíl 0,7 procenta.

-čtk-