Reklamy s digitálně oživenými hvězdami

čtvrtek, 07. března 2013, 07:28 Reklama MediaGuru

V nové britské reklamě si 20 let po své smrti vychutnává herečka Audrey Hepburnová čokoládu Galaxy. Není však zdaleka první digitálně oživenou hvězdou v reklamě.

Společnosti Mars a její čokoládové značce Galaxy se podařilo neuvěřitelné. Do nové reklamy „přemluvila“ Audrey Hepburnovou, aby pro ni 20 let po své smrti sehrála reklamní roli jak vystřiženou z filmu Prázdniny v Římě. Uprostřed slunné Itálie, v autobuse, který se právě srazil se zelinářským vozem, Audrey po očku nahlíží do kabelky na tabulku čokolády Galaxy, kterou si však nakonec vychutná až na sedadle kabrioletu.

K oživení stačila technologie CGI a souhlas potomků Audrey Hepburnové. Její synové Sean Ferrer a Luca Dotti se nechali slyšet, že jejich maminka by byla na svou novou roli určitě pyšná, protože čokoládu doslova milovala.

U značky Gap, která Audrey Hepburnovou do své reklamy obsadila v loňském roce, se lze zase domnívat, že by si v ní zajisté užívala svou lásku k tanci.

Přístup obou synů k „reklamnímu oživení“ zemřelé matky je o poznání kladnější než ten, který zastávala v roce 1997 Ava Astairová, dcera známého herce a tanečníka Freda Astaira. Na jeho účinkování v reklamním spotu na vysavače značky Dirt Devil reagovala slovy, že je smutné, že po tak skvělé kariéře byl její otec prodán ďáblu.

Odvěký Astairův rival Gene Kelly si v roce 2007 pro změnu zahrál v reklamě na Volkswagen Golf, v níž londýnská agentura DDB trochu „updatovala“ jeho slavný tanec z muzikálu Zpívání v dešti z roku 1952.

John Wayne se zase objevil v reklamě na pivo Coors Light.

Celou plejádu ikonických krásek si vzala na pomoc s propagací parfému J’adore značka Dior. Kromě Charlie Theronové, která je nutno dodat stále žijící tváří parfému, se v reklamě objevila i Grace Kellyová, Marlene Dietrichová či Marilyn Monroe.

Oživení hvězdy se však někdy neobejde bez problémů. Například společnost General Motors čelila v loňském roce ve státě Kalifornie obvinění za zneužití tváře Alberta Einsteina. Nakonec proces vyhrála s tím, že použití Alberta Einsteina bylo sice nevkusné, ale nikoliv ilegální.

-kch-